ПИЛЕ КАША
============
ПРОДУКТИ:
500 г. пилешко месо
90 г. брашно
10 г. чисто краве масло
13 г. зехтин
12 г. сол
смлян бял пипер на вкус
2 с.л. кисело мляко
Брашното се препича на сух тиган на средна температура при непрекъснато бъркане.
Добавя се на части толкова студена вода, че да се получи хубава гладка каша.
Кашата трябва да бъде по-рядка, отколкото ни се иска, защото при изстиване се сгъстява доста.
Накрая се добавя маслото, солта и белия пипер и се разбърква.
Пилешкото месо се нарязва на малки парченца или просто се накълцва.
Задушава се с малко вода и като побелее се добавя зехтина.
Пържи се докато леко порозовее.
Месото се изсипва в кашата и се разбърква.
Разбива се киселото мляко и при почти изстинала каша се добавя като застройка.
Забележка: Когато се храним в Зоната, най-добре е месото да не смесва с кашата, за да може да се претегли точно.
1 балансиран хранителен блок се съдържа в 183 г. каша и 25 г. от месото.
2 блока - 366 г. каша и 50 г. месо
3 блока - 550 г. каша и 75 г. месо
4 блока - 730 г. каша и 100 г. месо.
|