Рецептата е от една американска книжка за диетично хранене.
1 чаша царевично, овесено, просено или др. брашно (сложих царевично + 2 с.л. пшенично)
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 чаша течност (вода, бульон, мляко) (използвах кисело мляко, макар че със суроватка става още по-вкусно)
2 ч.л. олио
добавки: ядки, зелени подправки, семена или настъргани зеленчуци (сложих два стръка зелен лук)
От себе си добавих и малко сол
Смесват се брашното и бакпулвера. Разбиват се с течността. Добавят се олиото и добавките. С чаена лъжичка се изсипва от тестото върху намаслена тавичка. Пекат се при 190 градуса до златисто оцветяване.
Внимание: бисквитите се изпичат много бързо! Внимавайте да не загорят!
P.S. Само на мен ми харесаха бисквитите с лук. Следващия път ще опитам с ленено семе или сусам. Бих добавила и твърдо бяло сирене.