Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:18 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Юни, 2005 12:25 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
  • 1 бр.сух бял хляб /или тостер/,
  • 3 яйца,
  • 1/2 коф. кис.мляко,
  • 1/2 ч.л. хлебна сода
  • 350 гр.гъби,
  • 6 лъж.олио,
  • 3 жълтъка,
  • 1 3/4 чаша прясно мляко,
  • брашно
  • сол и чер.пипер на вкус.
Приготвяне:

Хлябът се нарязва на филии с дебелина 1 см. В купа се разбиват 3 яйца с вода, добавя се киселото мляко с хл.сода 1/2 каф. лъж. сол, 1/2 каф. лъж. захар и брашно до получаване на каша. Филиите се топят в сместа и се пържат до златисто от двете страни.

Гъбите се изчистват, измиват и нарязват на филийки. Задушават се до омекване с малко вода, сол и 5-6 лъж. олио. Прибавят се 3 жълтъка и прясното мляко. Подправя се със сол и чер.пипер на вкус, и се вари на слаб огън до сгъстявате като се бърка. Сервират се по две филийки, поляти със соса. По желание може да се поръси с настърган кашкавал. Сосът може да се използва за варени, печени меса и колбаси. Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2005 6:17 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Аууу, как съм го пропуснал това досега? :oops: А толкова обичам пържени филийки :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2005 6:50 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
А толкова обичам пържени филийки :ligi:
Давайте кофата, че този наводни форума :mop:


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2005 10:39 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:shock: Филийките може да наредиш в продълговата тавичка,поливаш със соса и поръсваш с кашкавал.Леко запичаш и...студена бира филийка,студена бира филийка...


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2005 9:31 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
И после някои се чудят защо съм леко закръглен... Ми то само от четене напълнявам! :belly: :knife: :ligi:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Юни, 2005 6:37 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Здравей Алеко!Не се притеснявай за това.Мога да ти призная,че в зимните студени дни съм го правила с кус кус или домашна юфка предварително сварени с два пилешки бульона във водата,заливам със соса поръсвам с кашкавал и запичам.И тогава да видиш какво става...Съдържанието от тавата изчезва за секунди.Какво да направим като имаме апетит...А сега лятото с толкова пресни зеленчуци...направо лоша работа.Така,че каквото му е приятно на всеки да си хапва,къто има и възможност много добре.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юни, 2005 2:07 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Олеле каква вкусотия. А ние досега пържените филийки с мед, сладко, захар, сирене. А то ккави неща можели да станат ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юни, 2005 4:49 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Пробвайте и още един вариант:В тавичка слагате един ред от панираните филийки.Върху всяка поставяте според големината тънко нарязано парче шунка или крехко филе,леко поливате с лъжица от соса и поръсвате с настърган кашкавал.Запича се леко.
Втори вариант:Както първия но отгоре върху соса се слага друга филийка,пак сос и кашкавал и се запича.Сервира се като сандвич и се консумира с нож и вилица.Е оттук на татък сте вие...с биричка,с винце,с айрян,с таратор,а зимно време и с трушийка.Добър апетит.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB