Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:08 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Юни, 2005 9:18 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
1 кутия пастет
1/2 пак масло
2-3 кисели краставички
1 варен морков
2 твърдо сварени яйца
1 червена чушка от туршия

1.Пастетът и маслото се разбиват до получаване на хомогенизирана смес. 2.Добавят се нарязаните на кубчета (ок.1/2 см) морков, краставички, яйца и чушка и сместа се разбърква добре.
3.Малко хлебче (може би 400 грама) се разделя на две еднакви половини, които се издълбават и се пълнят с приготвената по-рано смес.
4.Така получения деликатес се увива във фолио и се остава да стегне в хладилника (ок 24 часа)
5.След изтичането им, половинките се нарязват на филийки и се нареждат в чиния.

Уточнение:
1.За заглавието: рецептата е на някоя Ани, но я имам от мама
2.Рецептата е от соц-времена и нямам представа колко тежеше една кутия пастет. 1 пак масло беше 125 грама. Според майка ми днешното българско масло има примеси на маргарин, което възпрепятства стягането и ще е нужно да се сложи повече или трябва да се използва вносно


Добър апетит!


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Юни, 2005 2:11 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
Звучи много вкусно. В най-скоро време ще го пробвам. Мисля да го направя за ракиеното време. Макар че с биричка никак няма да е зле ;))


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB