Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:01 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Юли, 2005 8:01 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
vivagd написа:
:roll: Здравей!Една лъж.пил.бульон е в течно състояния,а не лъж.натрошен или кубче....Остатъка се долива с вода.Може и цялото количество от течноста да е бульон/зел.,пил.,тел.,гъбен/по избор.Количеството също е по избор.Зависи кой как консумира ориза.


Много силно се извинявам, Вили, но по никакъв начин когато се пише "1 суп.л пилешки бульон" не се подразбира, че това е сух или течен пилешки бульон и че трябва да се долее с някакво (колко точно) доста голямо количество вода.
Трябва да се внимава в тези неща, в рецептите нищо не се подразбира, всичко трябва да се укаже най-коректно, за да може и най-начинаещия да повтори успешно твоята рецепта. И всички евентуални двусмислия и неясноти също трябва да се избягват точно по тази причина.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юли, 2005 8:50 am Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
А как се вари ориз в микровълновата? Колко течност се слага и трябва ли да се бърка по време на готвенето?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юли, 2005 11:41 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Аз сложих една чаша ориз около 250гр. и две чаши течност.Разбърках добре и включих микровълновата за 5 мин.Мощноста и е 1200 вата.След това пак се разбърква и още два пъти по 2,5 мин.Може би зависи от мощноста на фурната.Мисля,че има различни от 600,700,800,1000... и с по голяма мощност.Моята е LG комбинирана с тостер и за сега съм много доволна.Някъде бях чела,че при приготвянето на гъби с ориз част от течността може да бъде прясно мляко или бяло вино но не съм пробвала.Но докато си пиеш кафето гледаш как се готви и експериментираш.Поне аз продължавам с пробите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB