САЛАТА ОТ КАЛМАРИ СЪС СОС "МОРНЕ"
========================================
ПРОДУКТИ:
2 почистени калмара,
1 средна глава лук,
1 с.л. лимонов сок,
настъргана кора от половин лимон,
сол и бял пипер на вкус,
5-6 с.л.
сос "Морне".
ПРИГОТВЯНЕ:
Калмарите се сваряват 1/2 час в подсолена вода.
Нарязват се напречно на кръгчета и всяко кръгче на три ивички.
Лукът се нарязва на полумесеци, осолява се, намачква се и след престояване 15 мин. се изстисква от сока.
Калмарите и лукът се смесват, добавя се лимоновият сок, белият пипер и настърганата кора от половин лимон.
Изсипва се сосът Морне и всичко се разбърква.
Украсява се с резенчета лимон и клонка магданоз.