inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 23 Окт, 2014 10:54 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Юли, 2004 11:29 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
има ги навсякъде...на пазара се хващат най-лесно ама не е чак толкова интересно ))))
в тез дъждовни дни около морето е пълно с охляви....ама много охлюви...
та на рецептата...много е проста
слагате охлювите във вряла вода и варите така около 20 мин с лющян вътре може и без...после ги изваждата и изчиствате чревцето...малко бавно става ама си заслужава търпението...измивате с вода....слагате ги в една тавичка с масалце, сол, черен пипер, дафинов лист и във фурната....страшно мезе!


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юли, 2004 3:11 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Как само звучи... чудо на чудесата! Обаче молба - обясни по-подробно, братко. Аз веднъж се опитах да сготвя охлюви, страшен деликатес, всички тръпнат в очакване! Обаче онези ми ти охюви като взеха да пълзят, направо се разбягаха... :lol: Аз във стрес, домочадието гладно,а охлювите избраха свободата и ги занесохме в близката градинка да си пълзят там...
Та молбата ми е - обясни как точно става, стъпка по стъпка :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: подробно ))
Сготвено на: 26 Юли, 2004 3:41 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2004 11:26 am Пет
Мнения: 35
Location: Добрич
сутрин рано по роса или след дъжд излизаш...с гумени ботуши е най-безопасно /може охлювите ако са много настървени да те нападнат/ хехехе
трябва да сложиш охлювите във вряла вода... а не във студена и след дова да подгряваш...врат си около 20 мин....абе може и по-малко и принципно са готови за ядене...с една виличка ги изкарваш от черупките и отстраняваш всичко което не е месо.... изплакват се в солена вода да се изчистят от слузта...то винаги остава ама...от тук нататък може да ги приготвиш по всякакъв начин ....с ориз, на супа, панирани и какво вече казах в масло
първичната подготовка не е трудна само дето отнема време ако си сам...ама впрягаш един двама от тези дето ползват биричка мастика ракийца и др. и става бързо


 Profile  
 
 Рецепта: Re: подробно ))
Сготвено на: 26 Юли, 2004 3:58 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ето това е приказка! Значи като раци ги варя в много силно кипяща вода, да намерят бързо славния си край...За рибите си знам как да ги избавя от мъките, но това пълзящо чудо ме хвърли в недоумение :shock: А твоята рецепта много повече ме ентусиазира от разните варианти с ориз


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB