Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:03 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 29 Юли, 2005 3:49 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За 4 порции - необходими продукти:

1 кг сирене "Рикота" или фина обезмаслена извара
2 с.л. прясна мащерка или чубрица
2 с.л. пресен розмарин
2 с.л. пресен риган
3 с.л. пресен магданоз
3 с.л. пресен лук
2 ск. пресован чесън
5 с.л. зехтин Extra Virgin
1 ч.л. млян черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Изварата се отцежда и подсушава от останалата влага. Слага се в подходящ съд за печене.
2. Всички зелени подправки се нарязват на ситно и се смесват. С тях се покрива изварата, поръсва се зехтинът, съдът се покрива с фолио и се оставя за 6 часа в хладилника.
3. След като попие ароматите, фолиото се отстранява и изварата се запича в загрята фурна на 220° С за 30 мин.

За порция - 326 калории
време - над 1 час
трудност - лесно
напитка - бяло вино (специално за Крис! :lol: )

Пресните подправки могат да се заменят със сухи, но количеството се намалява с 2/3

В приготовлението на горната рецепта съм участвал лично, макар че не съм авторът й. Имах честта да кълцам подправките. Голям кеф ми беше, че най-сетне мога пак да се повъртя из куФнята.

А самата изварка е .... грабвайте лигавниците и хляба на Бисквитка!

Как изглежда - в началото на септември.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2005 4:41 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Пресните подправки могат да се заменят със сухи, но количеството се намалява с 2/3
Сигурен ли си в това си твърдение? Щото сухите подправки имат по-слаб аромат и вкус и ако се намалят - съвсем ще се изгубят. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2005 5:04 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Така пише нашата шефка!


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2005 5:07 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Може да се е объркала женицата или пък аз...все пак жеги са.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2005 5:26 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
Слага се в подходящ съд за печене...
Как изглежда - в началото на септември.

Кексова форма? (и да се реже на филийки)

До края на юли ще я приготвя (кой ще чака началото на септември), но ако може, дай малко повече светлина по въпроса за подходящия съд, моля!

За сухите подправки шефката е права 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2005 5:35 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ние го направихме в кофичка от Рикота. Всяка порция. Става много приветливо.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юли, 2005 9:25 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
MR.LAZY написа:
Алеко написа:
Пресните подправки могат да се заменят със сухи, но количеството се намалява с 2/3
Сигурен ли си в това си твърдение? Щото сухите подправки имат по-слаб аромат и вкус и ако се намалят - съвсем ще се изгубят. :roll:


Някои от сухите подправки имат по-слаб аромат, но повечето сухи подправки поради концентрирането при изсушаването имат по-силен аромат от съответните пресни.
Например това са джодженът, чубрицата, мащерката и босилекът.
Копърът и магданозът имат значително по-слаб аромат.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB