Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:12 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 07 Авг, 2005 12:10 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Продукти:
4 бр. патладжани,
1 ситно нарязана люта чушка, почистена от семената /или чер пипер на вкус/,
сока на един лимон,
300 гр.сирене,
10 бр.гъби,
2 бр.печени и обелени пиперки,
2 бр.обелени и нарязани на дребно домата,
настърган кашкавал за поръсване,
няколко стръка магданоз,
олио.

Приготвяне:
Патладжаните се нарязват надлъжно на тънки парчета. Намазват се с олио/зехтин/ и се пекат на грил 2 мин. от двете страни. /Може и на скара/ Смесват се чушката и лим. сок. Добавят се натрошеното сирене, нарязаните на ивички пиперки и гъбите, предварително обработени - варени, задушени или пържени по избор, ситно нарязан магданоз. Всичко се обърква добре и от тази смес се слага върху всяко парче патладжан./По желание към сместа може да се добави 200 гр. кайма, запържена с гъбите или наситно нарязан бекон, колбас, варено или печено свинско или пилешко месо/. Навиват се на руло и се забождат с клечка за зъби. Така получените рулца се нареждат в тавичка и се напръскват с олио и малко вода/или бульон/. Запичат се леко и си поръсват с кашкавал. При сервиране може да се полеят с кетчуп или малко доматен сос. Добър апетит.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2005 6:55 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
vivagd написа:
Приготвяне:Патладжаните се нарязват надлъжно на тънки парчета.


Рецептата изглежда възхитително.
Каква е, приблизително, дебелината на филийките?


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2005 7:11 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Здравей Готин! Радвам се, че ястието ти е допаднало. От 4 бр. големи патладжани се получиха 18 рулца. Режа ги тънко с остър нож на око около
5 мм. Е, не съм ги мерила точно, но не съвсем тънко. От вчера пека пътладжан и пипер, и каквото остана го използвах, разбира се с парченца варено пилешко месо. Няма как лятото е чудесно но и зимата наближава. Поздрави.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 9:42 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Да не ви казвам колко вкусно се получи..,че ще трябва да признавам колко бира изпихме.. :oops: , а ме е срам.Само сложих малко риган и 1-2 скилидки чесън от мен.. ;) Правих го с печени чушки и малко сварено пилешко и патладжаните на скара,бяха много красиви ,макар кашкавал да скриваше малко шарките..ама кой ти гледа.. :) Непременно го опитайте ,иначе ще съжалявате. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2005 5:28 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
Можеш да направиш и друг вариант:В продълговата тавичка редиш запечените патладжани,доматите на парченца,ред печен пипер и гъбите,сиренето,подправките,пак домати.Запичаш.Отгоре настърган кашкавал./може сирене,яйце и кашкавал/ пак леко да се запече и сервираш на парчета като мусака.Отстрани отделно предварително разбъркано кисело мляко с начукан чесън,копър и малко олио по една две лъжици.Е тогава да видиш колко биричка се пиива! :roll:
Е месце по-желание.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB