Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:44 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Сеп, 2004 2:43 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Скоро получих един чудесен подарък от приятел, когото отдавна не бях чувала. Някои от вас сигурно ще се сетят кой е той :D С негово разрешение споделям подаръка с вас - следната елегантна рецепта:

ЧУШЛЕТА В ОЛИО ( не е българска)

· Вземат се десетина широки, червени люти чушлета
· Режат се на половина на дълго, махат им се семките и се измиват под течащта вода ( така се отнема и част от лютивото)
· Нареждат се във форма с гърба на долу. Поръсват се с 200 гр оливено олио ( зехтин) и се пекат 1/2 час при 200 o
· Оставят се да се изстинат за още 1/2 час
· Изваждат се от олиото ( олиото се враща в шишето за да се използва при приготвенето на други ястия, пици и пр.- много е пикантно)
· Вземат се няколко аншови (аншоа -хамсия) и малко каперси- накълцват се на ситно и това ще е пълнежа.
· Приготвя се един красив (четвъртит) буркан- ако има.
· Във всяка чушчица се слага от пълнежа и се подреждат в буркана.
· Порасват се с балзамико - оцет
· Вече наредени в буркана се заливат с нов зехтин и се прибира в хладилника

Така приготвиния деликатес може да се хапва към сирене и кашкавал и към всички предястия (шунки, филета, кайзер и пр.)...

Малко хора биха се сетили да споменат формата на буркана, нали :D


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Подарък
Сготвено на: 04 Сеп, 2004 4:55 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ето още една моя слабост!Пикантни ,лютиви мезета! :) Всичко звучи страшно апетитно,само имам 1 въпрос "Нареждат се във форма с гърба на долу" Това малко не ми стана ясно ,кое точно им е гърба?.. И после чушките не се белят, а си запазваме апетитната изпечена кожица за консумация,така ли?


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Сеп, 2004 6:47 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Гърба аз го разбирам, че като се разполовят се нареждат с отвора нагоре. За люспите не се бях замислила - ще питам. Има и още една пракрасна рецепта, но имам въпроси по нея. Всъщност ще е най-добре авторът сам да ни отговаря, нали :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Сеп, 2004 11:14 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Чушчиците не се белят. То май и не е възможно, защото ще се разпаднат и няма да можеш да ги напълниш.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB