Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:24 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 20 Юли, 2004 12:17 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Тези средиземноморци вярно знаят как да се борят с жегите... Малтийците имат по-калоричен вариант, но нали всичко зависи от количеството. Те обаче са хора с широки и весели души, което е записано още в Библията, и явно не се вълнуват от индекси на телесно тегло /то си им личи :lol: /. Тази типична салата сервират в огро-о-омни дълбоки чинии за супа, придружена с панер уханен, пухкав селски хляб, кроасани, черни малки питки и доста добро местно розе.

Малтийска салата
1/2 салата Айсберг или същото количество бяло водно, сладко зеле, нарязани на тънки ивички
1ч.ч. дребен червен фасул /предварително сварен и охладен или от консерва/
1ч.ч. обелени скариди - сварени или от консерва
75г консерва риба тон в собствен сос
1 шепа дребни черни маслини - същите са като гръцките "Калдамон"
2 малки домата, леко запечени и обелени
1 малка краставица на тънки колелца

Салатата или зелето служат като канапе, отгоре се подреждат на купчинки останалите продукти, без да се смесват. Отделно се поднасят подправките - зехтин, лимон, оцет, ч.пипер, сол, накълцан пресен босилек.
Това, моля ви се, е 1 порция, но не ви съветвам да рискувате - разделете го на четири. Иначе бутилка розе няма да ви стигне и кой знае какмо ще стане:wink: Защото после ще ви попитат какво искате да обядвате...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB