Това е точно за Лудетинка, която обича пикантни мезенца
"
Фета (овче сирене) “а ла Ангелов”·
Пиперони, тимиан, магданоз, ч пипер, розмарин, базиликум всичко сухо.
· Овче сирене и олио
· 1 седмица се кисне в олиото
1. лютите чушлета се режат на тясни кръгчета
2. сухите подправки ( тимиан, или балканска чубрица, чер пипер на зърна, магданоз, розмарин, босилек ) се разбаркват добре и се разстилат върху кухненсата дъска.
3. Сиренето се подсушава с кух. хартия и се нарязва на квадратни или правоъгълни парченца
4. Парчетата сирене са начукват върху подправките така, че да могат да задържат добре част от тях, а зрънцата пипер да се забият в сиренето
5. в красив буркан се нареждат парченцата сирене като от време на време се поставя ту клонче розмарин, ту малко червено чушле така, че да се виждат отвън
6. напълнения буркан се залива с добър зехтин и се затваря.
7. сега ти трябва търпение т.е. 1 седмица се изчаква
8. Останарото олио, след изяждането на сиренето се използва за салати, за пици и пр."
to4ica мисли, че това ще да е нещо превъзходно