Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:00 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Сеп, 2004 2:45 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това е точно за Лудетинка, която обича пикантни мезенца :D

"Фета (овче сирене) “а ла Ангелов”·
Пиперони, тимиан, магданоз, ч пипер, розмарин, базиликум всичко сухо.
· Овче сирене и олио
· 1 седмица се кисне в олиото

1. лютите чушлета се режат на тясни кръгчета
2. сухите подправки ( тимиан, или балканска чубрица, чер пипер на зърна, магданоз, розмарин, босилек ) се разбаркват добре и се разстилат върху кухненсата дъска.
3. Сиренето се подсушава с кух. хартия и се нарязва на квадратни или правоъгълни парченца
4. Парчетата сирене са начукват върху подправките така, че да могат да задържат добре част от тях, а зрънцата пипер да се забият в сиренето
5. в красив буркан се нареждат парченцата сирене като от време на време се поставя ту клонче розмарин, ту малко червено чушле така, че да се виждат отвън
6. напълнения буркан се залива с добър зехтин и се затваря.
7. сега ти трябва търпение т.е. 1 седмица се изчаква
8. Останарото олио, след изяждането на сиренето се използва за салати, за пици и пр."

to4ica мисли, че това ще да е нещо превъзходно :D :D :D


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Сеп, 2004 5:36 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Потекоха ми лигите!Как ще издържа цяла седмица :twisted: .. :)
Абе не е за вярване ама аз пак имам въпрос :wink: ,тези люти чушлета са сурови и червени така ли.. :?:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Сеп, 2004 6:32 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Питай спокойно, предавам въпросите - и на мен доста неща не ми бяха ясни. Чушлетата са от сорта "пиперони" - едни малки, тънки, остри и сурови, да. Но предполагам, че нашият приятел няма да се обиди ако се наложи да ги заменим с други дребни чушлета


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Сеп, 2004 10:34 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мерси много !Веча отлежава.Дано ми стигне волята да не го нападна преждевременно! :twisted: :wink:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Сеп, 2004 9:41 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Не издържах естествено!! :oops: :oops: :) Нападнах го! :lol: Кипри ми се нагло в хладилника и ме изкушава!! :twisted: :twisted:

Иии направо е супер!!Аромати,.. вкусове...Ох, дано се задържи още2- 3 дена ,че да го пробвам точно по рецепта..:oops: Опитайте непремено!!Аз пак ще си направя! :wink:
То4ице ,благодаря ти, че публикува тази рецепта !Сирената са ми такава слабост... :roll: :)
Г-н Ангелов продължавайте да ни пращате все такива вкусни подаръци!! :P Браво и мнооого мерси!!


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Сеп, 2004 2:22 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Лудетинке, не издържа пробния срок нали? Ами и аз така :oops: а благодарностите само за г-н Ангелов :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB