Веднага давам рецептата за един от "снощния ми успех"
Солени еклери:
- 250 мл вода
- 4 яйца
- 100 g настърган кашкавал
- 100 g синьо сирене
- жълти стафиди
- 150 g пресято брашно
- 80 g масло+ 15 g за тавата (на око, около 100 г)
- 1 щипка индийско орехче
- сол/пипер
-сусам
В тенджера с дебело дъно се кипва водата с маслото, малко сол. Изсипва се брашното на веднъх и с дурвена лъжица се започва бъркане до "поизсушаване" на тестото. Маха се от котлона и при непрекъснато бъркане се добавят едно по едно яйцата. Прибавят се подправките и сирената. В подмаслена тава с помощта на две малки лужички се оформят еклерите. Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна при леко отворена вода (з да излиза влагата.
Синьото сирене и ставидите са моя импровизация

. Можете да ги направите с 150 гр настърган кашкавал ли ситно нарязана шунка или .... давате воля на въображението. Заради стафидите и многото сирене моите станаха малко "по-плътни". Иначе е възможно след изпичането да се напълнят с изцедено кис мляко, копър и тн...пак се отдавате на кулинарния инстинкт!!!
Страшно са вкусни, но изчезват бързо, предупреждавам
