Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:13 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Солени еклери
Сготвено на: 27 Окт, 2005 11:21 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Веднага давам рецептата за един от "снощния ми успех" :P

Солени еклери:

- 250 мл вода
- 4 яйца
- 100 g настърган кашкавал
- 100 g синьо сирене
- жълти стафиди
- 150 g пресято брашно
- 80 g масло+ 15 g за тавата (на око, около 100 г)
- 1 щипка индийско орехче
- сол/пипер
-сусам

В тенджера с дебело дъно се кипва водата с маслото, малко сол. Изсипва се брашното на веднъх и с дурвена лъжица се започва бъркане до "поизсушаване" на тестото. Маха се от котлона и при непрекъснато бъркане се добавят едно по едно яйцата. Прибавят се подправките и сирената. В подмаслена тава с помощта на две малки лужички се оформят еклерите. Пекат се в предварително загрята на 180°С фурна при леко отворена вода (з да излиза влагата.

Синьото сирене и ставидите са моя импровизация :P . Можете да ги направите с 150 гр настърган кашкавал ли ситно нарязана шунка или .... давате воля на въображението. Заради стафидите и многото сирене моите станаха малко "по-плътни". Иначе е възможно след изпичането да се напълнят с изцедено кис мляко, копър и тн...пак се отдавате на кулинарния инстинкт!!!

Страшно са вкусни, но изчезват бързо, предупреждавам :P


Last edited by DolceVita on 27 Окт, 2005 12:04 pm Чет, edited 2 times in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Солени еклери
Сготвено на: 27 Окт, 2005 11:29 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
:yami: Браво, DolceVita!!! Твоята добавка на синьо сирене променя коренно нещата и придизвиква едно спазматично присвиване на стомаха - в очакване. Това ще го направя в най-скоро време, няма начин... Сусамът към тестото ли се прибавя, или се ръси отгоре?


 Profile  
 
 Рецепта: Солени еклери
Сготвено на: 27 Окт, 2005 11:58 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
to4ica написа:
:yami: Браво, DolceVita!!! Твоята добавка на синьо сирене променя коренно нещата и придизвиква едно спазматично присвиване на стомаха - в очакване. Това ще го направя в най-скоро време, няма начин... Сусамът към тестото ли се прибавя, или се ръси отгоре?

ОО, простете, забравих го сусамчето- всяко еклерче се поръсва. Аз ги направих мънички, за да са повечко - около 40 бр излизат!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB