Продукти:
1 кг.картофи
6 склиди чесън
сол, черен пипер
120 г. разтопено масло
4 домата нарязани на филийки
200 г. сирене нарязано на парчета
листенца босилек
Приготвяне:
Картофите се сваряват необелени,след това се обелват,охлаждат и се настъргват на ренде.
Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с картофите.
Сместа се поръсва с черен пипер на вкус,посолява се и се измесва.
1/4 от полученото тесто се поставя в 15г.разтопено масло,разплесква се в плоска форма и кюфтето се пържи докато добие златист цвят.Обръща се от другата страна.
По този начин се изпържват и останалите 3 кюфтета.
Разпределят се с доматите и сиренето в чинии,украсяват се с босилека.
По желание могат да се полеят с гъбен сос,маюнезен,кетчеп.Ползва се за мезе на бира,вино,за гарнитура на печени и варени меса и колбаси.
http://forum.kulinar.bg/gallery/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=1