Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Авг, 2019 3:56 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Ное, 2005 10:44 am Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Малко разнообразие от традиционното поднасяне в коктейлни чаши:

2 големи грейпфрута
консерви по 50г миди, едри скариди, пипала от октопод, калмари /ако използвате сурови продукти, задушете ги леко в малко масло и отцедете/, риба тон в собствен сос
50г черен хайвер
50г червен хайвер
2 чери доматчета
2 пъдпъдъчи яйца
80-100г заквасена сметана
4 стръка пресен копър
бял пипер, сол
4 красиви листа зелена къдрава салата

Разполовявам грейпфрутите хоризонтално с разрез зиг-заг. Издълбавам вътрешността, като оставям по 0,5см от месото покрай стените. Почисвам сърцевината от ципи и семки и нарязвам на зарчета. Морските дарове /без скаридите/ режа на едрички парчета и смесвам всичко с грейпфрута, подправките и сметаната.
Отрязвам малко дъната на половинките плод, за да стъпят стабилно и ги пълня със сместта.
Отгоре наръсвам ситно нарязания копър. Разрязвам на две доматчетата и ги отцеждам. Върху всяка порция слагам половин домат и половин яйце с разрера нагоре, върху доматите изсипвам лъжичка черен хайвер, а върху яйцата - червен.
Сервирам върху листа салата с триъгълници препечен хляб.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Ное, 2005 10:50 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Те на това му викам "Закуска за шампиони"! Не е баш за пости, ама пък е добре за грешници! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB