Много подходящо лятото за мезе на бирата, а зимата за гарнитура на свинското и на червеното вино
Продукти:
800 гр. картофи
150 гр. заквасена сметана
¼ ч. ч. зехтин
2 с. л. сок от лимон
2 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон
½ ч. л. сол
1 ч. л. смлян кориандър
½ ч. л. черен пипер
Приготвяне:
Нарежете картофите на резени и ги разбъркайте със зехтина. Поставете ги в голяма тава за печене, като подредите парчетата така, че да не се застъпват и добавете малко вода. Печете 15 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което обърнете картофите и печете още около 15 мин, докато станат златисти. Наръсете с половината от кубчето бульон, счукания чесън, солта и пипера и печете още 10 мин.
Разбъркайте сметаната, лимоновия сок и останалото кубче бульон. Подредете останалите картофи върху поднос. Поръсете ги с кориандъра и сервирайте със сметановия сос.
Да ви е сладко!