Продукти:4 големи домата
6 суп.лъж олио
8 яйца
150гр.настърган кашкавал
чер.пипер,сол,магданоз
Приготвяне:
Нарязваме на кръгчета доматите и ги нареждаме на дъното на тавичка,намазана с олио.Поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Внимателно счупваме и изсипваме яйцата,като гледаме да не се разлеят и посоляваме и чер.пипер на вкус.
Около всеки жълтък поръсваме настърган кашкавал.
Поръсваме с олио и печем в силно загрята фурна.
Когато кашкавалът се разтопи,изваждаме и поръсваме с още магданоз.
Сервираме като предястие,гарнитура за варени,печени меса,риба,колбаси.
В допълнение може задушени гъби с ориз.
|