Продукти:1 кг.картофи
125гр.прясно масло
250 гр.лук
400 гр.домати
30гр.чесън
една връзка магданоз
сол,чер.пипер на вкус
4 яйца
шепа настърган кашкавал
Приготвяне:
Избират се средно големи картофи.Обелват се и се отрязват от едната страна.Издълбават се с върха на нож и се посоляват.
Лукът нарязан на дребно се задушава в част от маслото до омекване.
Прибавят се нарязаните домати,чесън и магданоз,сол и чер.пипер.
Със сместа се пълнят картофите и поръсват с малко олио и вода.
Подреждат се в тавичка,като във всеки се поставя отгоре парченце от останалото масло,а по-между им се изсипва останалата част от плънката.
Заливат се с гореща вода и се пекат до готовност.
От горе се чуква по едно яйце според броя на порциите и се поръсва с настъргания кашкавал.Пече се до зачерваването му.
Поднасят се топли като предястие,ордьовър,гарнитура.
|