Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:37 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Дек, 2005 3:49 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Юни, 2004 12:21 am Сря
Мнения: 28
Чудех тук или при салати да я пост-на, но нали е по корейски, та реших тук ...

Продукти:
1. Моркови - 800 г
2. Чесън - 20-30г - 1/2 до 1 глава
3. Голям сочен лимон
4. Зехтин - 60-70 г
5. Сол - 1 и 1/2 ч.л.
6. Къри - 1/2 до 1 ч.л.


Начин на приготвяне:
Морковите се настъргват на средно ренде (ситно може, едрото не е толкова добре), добавя де почистения и пресован чесън, солта, лимона, кърито.
В тиган се сгрорещява зехтина(може олио) - но не да пуши - и се залива салатата - подправките са отгаре и се попарват най-много. Веднага се обърква добре и се оставя в хладилника да се охлади, а и да се ароматизира добре (най-малко 1/2 час).
Понеже е възсолена, мдже да се съхранява в хладилника до 2-3 седмици - подправките действат като консервираща маринада.
Ако сте фен на лютото, може и повече къри - в къщи има две малки деца и с лютото не прекаляваме - това е чудесен начин да си набавят непарникови витамини.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2005 10:44 am Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Този вариант с леко попарване на морковите ми допадна много. Обаче колко чесън, леле... Да не избяга после мъжът ми? :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2005 8:45 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Юни, 2004 12:21 am Сря
Мнения: 28
чесъна се попарва и не е толкова силен...
може и по-малко - но това е рецептата, може би ще намалее трайността, знам ли?
Трайността я пробвахме само веднъж, и то случайно ;) , обикновено се изажда веднага, рядко остава за следващия ден.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Дек, 2005 12:30 am Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
.:анонимен:. написа:
чесъна се попарва и не е толкова силен...
може и по-малко - но това е рецептата, може би ще намалее трайността, знам ли?
Трайността я пробвахме само веднъж, и то случайно ;) , обикновено се изажда веднага, рядко остава за следващия ден.

За какво трайност говориш - това ще се погълне за нула време...


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2005 1:14 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Юни, 2004 12:21 am Сря
Мнения: 28
Е да, този пропорция - да ...
Но като ни подариха кухненски робот - 2 години след счупване на нашия - направих повечко ... с 2 кг ...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB