Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 26 Сеп, 2020 12:58 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Дек, 2005 2:44 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Ное, 2005 10:40 pm Пон
Мнения: 11
За тази салата са ви необходими следните зеленчуци:
1 зелка - червена или бяла,
2-3 моркова, малко карфиол и
по четвъртинка от всички видове ряпа, които можете да намерите на пазара - черна, бяла и червена,
червено цвекло /чукундур/,
глава и листа целина/ керевиз/,
магданоз.

Нарязвате на ситно зелето и листата магданоз и керевиз, настъргвате репите, чукундура, морковите и главата керевиз. Прибавяте олио, сол и оцет на вкус и разбърквате добре.

Ако имате време и търпение,оставете салатата да постои, да улегне и се овкуси за 1час.

Бързо се приготвя, изглежда много живописно и разбира се - вкусна!


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2005 4:37 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Marangoza написа:
червено цвекло /чукундур/
Ама, как? Съвсем сурово ли? Аз май ще го заместя с печено в микровълнова, защото обработката там тушира неприятните вкус и мирис на суровото цвекло.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2005 5:10 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Marangoza написа:
червено цвекло /чукундур/
Ама, как? Съвсем сурово ли? Аз май ще го заместя с печено в микровълнова, защото обработката там тушира неприятните вкус и мирис на суровото цвекло.


Ми да! Суровото цвекло (до скоро не хапвах никакво, но после опитах сурово и много ми хареса!) е с много по-приятен вкус и аромат от вареното!


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2005 8:22 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Ное, 2005 10:40 pm Пон
Мнения: 11
Не винаги чукундура има миризма на земя,на пръст. Аз го беля по-дебело за всеки случай. Много е здравословен този чукундур.В книжките пише,че сокът му има противораково действие...!


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2005 8:40 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Като малък се опитваха да ме карат да ям варено цвекло и го ненавиждах, но сега открих суровото - в Банко му викат чекане - и се хапя там, дето се не стигам, че съм пропуснал толкова години!


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2005 10:00 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
и се хапя там, дето се не стигам, че съм пропуснал толкова години!


Ти се радвай, че няма да пропуснеш още толкоз :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Дек, 2005 11:32 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Ное, 2005 10:40 pm Пон
Мнения: 11
Ето тук можете да прочетете повече за http://rozali.com/fruit.php?l=a&p=34 чукундура :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2005 7:30 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Marangoza написа:
Не винаги чукундура има миризма на земя,на пръст. Аз го беля по-дебело за всеки случай. Много е здравословен този чукундур.В книжките пише,че сокът му има противораково действие...!

Под кожичката има най-много витамини. Ако ще го ръфаш сурово - едно хубаво измиване с четка и нежно остъргване с нож са достатъчни.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Дек, 2005 11:10 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 28 Ное, 2005 10:40 pm Пон
Мнения: 11
Благодаря за съвета БИСКВИТКЕ,ще пробвам! Всъщност аз с четка почиствам морковите от песъчинки.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB