Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Юли, 2018 9:27 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Яну, 2006 8:26 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Яну, 2006 9:59 pm Вто
Мнения: 16
Тази салата е научих от Щатите, но мисля че по народност е мексиканска. аз си я пригодих за наличните материали, с които разполагаме.
Една салата Айсберг или китайско зеле;
пилешко месо от филето подправено с малко чесън и пилешки подправки;
Зелени пресни чушки
лук
нарязани обезкостени маслини;
домати
Пармезан или някакво друго сирене или кашкавал;
питка за дюнер от най-големите;
за дресинга:
зехтин, балсамов оцет и малко зелени салатни подправки.
Месото, лука и зелените чушки се запържват без много мазнина, най-добре в китайски уок.
Питката за дюнер (може да се ползва и домашно точена кора за баница) се пържи във фритюрника като се слага в олиото и се слага кошницата отгоре за да излезе после изпържената кора като купичка. Пържи се до златисто.
Нарязва се Айсберга или китайското зеле и се слага в купичката, оформена от фриюрника. Слага се пилешкото месо с лука и чушките отгоре и се поръсват останалите неща отгоре като сиренето (кашкавала) е последно.
Полива се с дресинга. Ако имате Гуакамоле може и него да ползвате с една чеснова пърленка. Хайде успех Готвачи!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Яну, 2006 8:30 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
:ligi: :ligi: :ligi: Безсрамник! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB