Салата от краставица
Източник : Корейска кухня
1 краставица
2 ч л сол
Дресинг :
2 с л пудра захар
3 с л бяло вино
1 с л олио
3 с л сусамаво олио
. Краставицата се измива, но не се обелва..
. Нарязва се на пънчетата (5 см височина) след това на филийки...
. След което всяка филийка се нарязва на пръчици..
. Тези пръчици се поставят в гевгир и се поръсват равномерно със солта...
. Краставицата се оставя да се отцеди за около 30 минути .....
. В това време се прави дресинга в отделна купа и се разбърква добре..
. Краставица се прехвърля в салатна купа и се залива с дресинга...
. Размесва се добре и се пренася в чинии за сервиране ....
**Чудесна и бърза салата.. Но все пак е с леко специфичен вкус...
