Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:24 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Обичате ли сурови зеленчуци?
Да, предпочитам ги сурови! 14%  14%  [ 1 ]
Ям ги и сурови, и готвени. 86%  86%  [ 6 ]
Предпочитам ги готвени. 0%  0%  [ 0 ]
Мразя зеленчуци! (Любимия ми зеленчук е кюфтето.) 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 7
Message
Сготвено на: 21 Окт, 2004 12:27 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Мойте деца пък не обичат готвените зеленчуци, рупат сурови... затова и се израдвах на тази салата.
А по повод децата които не ядат зелени, червени, сурови или сготвени храни предлагам изпробван педагогически похват: "Вълшебния момент"
Доказано е че човек започва да "харесва" непознати храни след 16-то опитване (аз лично се убедих в това когато пробвах авокадо, отне ми 6 месеца да го обикна). Затова не слагайте "етикети" на децата, а им дайте време и възможност да променят мнението си ; всеки път им предлагайте да опитат храна която преди са отределили като "гадна" с обяснението че този път може да им хареса. За по-малките чудеса върши историата за вълшебния момент. "Вълшебния момент" е когато вкусът на "малкото" дете "пораства" и то почва да харесва храни които не е харесвало преди. Повярвяите ми няма дете което да устои на съблазънта да изживее вълшебен момент! Естественно историята трябва да се разказва често и с много лични примери (аз като бях малка не харесвах сладолед (наистина),но като пораснах (забременях) започнах да го харесвам), не се отчайвайте бързо, понякога отнема доста време...и разбира се първият вълшебен момент трябва да се отпразнува съответно!! След това зачестяват.. обещавам!


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Окт, 2004 9:59 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Окт, 2004 10:37 am Сря
Мнения: 470
az obojavam karfiol i go pravq na salata s kakvo li ne no nai varvi s obiknoveno zele morkovi moje daje da dobavite i domati i krastavici i sirene moje da nastarjete varianti mnogo no stava strahotno i e mnogo polezno


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Окт, 2004 1:56 am Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Юли, 2004 10:34 pm Пон
Мнения: 18
Location: Варна
Една идея от мен
Карфиола го варете в мляко (което е преди това стигнало до завиране)
И по принцип по4ти всички зеленчуци се посравят за варене във вряща течност.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB