Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Юли, 2020 4:02 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Яну, 2006 10:25 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Вземаме необходимото ни количество рибици от толстолоб и ги измиваме грижливо.Натриваме ги с морска сол и суп.л-ца захар.Оставяме така да престоят 48 ч като обръщаме периодично.Накисваме ги след това в силна саламура с разчет 2 л.вода и пакет морска сол.Давим рибиците 72 ч.Отново ги отцеждаме и натриваме с подправки както следва: червен пипер,черен пипер,ситно счукан/пасиран /чесън,чубрица,,чимен,чаша сухо бяло вино.От тези подправки правим каша с която натриваме рибиците и закачаме на проветриво място да съхнат 3-7 дни според дебелината им.Мезе трепач особена за вино но и с бира също върви.Наздраве!


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Яну, 2006 11:05 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вай-вай! Ако някой ден фана толстолоб, непременно ще си ги направя!


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Яну, 2006 1:33 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Снощи пробвах нещо подобно, но далеч не толкова изпипано с подправки и салтанати. И пак беше чудо. Тоя толстолоб ставал значи за ядене... Правилно са казали хората, че всичко е до чалъм!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB