За четири порции:2 големи картофа (около 200 г единия)
1 малка глава лук, ситно нарязан
1 ч.л. слънчогледово олио
парче пресен джинджифил, около 2,5 см високо (забравих го, но бих сложила не повече от 1 см)
1 ч.л. млян кимион
1 ч.л. ситно нарязан зелен кориандър
1/2 ч.л. куркума
чеснова сол (сложих чесън на прах)
4 с.л. пълномаслено кисело мляко
стръкчета кориандър
Картофите се измиват добре с четка и се набождат с вилица. Не се белят!!!
Увиват се във фолио и се пекат около час на 180 С на фурна.
Може да се изпекат в микровълновата (направих точно така
).
Като поизстинат леко, се разрязват на половинки. Всяка половинка се издълбава с лъжичка. Издълбаното се намачква с вилица и се оставя настрана.
Лукът се запържва в загрята мазнина, докато омекне. Добавят се джинджифил, кимион, кориандър и куркума. След около 1 1/2 - 2 мин се добавят намачканите картофи и се пържат още 2 мин.
Със сместа се пълнят издълбаните картофи.
Върху всяка половинка се слага по 1 с.л. кисело мляко и стръкче пресен кориандър.
Поднасят се по една половинка на порция.
Източник:
Vegetarian