inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 10:00 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Фев, 2006 9:15 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Снощи исках да направя чушки бюрек. Оказа се, че във фризера имаме още един пакет печени чушки, така че не ми се наложи да купувам пресни (5,40 лв./кг :evil: ). Та ги размразих.

В това време от

1/2 глава червен лук
1/2 глава бял лук
2 ск. чесън
17,5 мл червено вино
2 яйца
сол
2 сл галета
1 шепа настъргано сирене Пекорино
1 бучка краве сирене

направих плънката. Първо задуших наедро нарязаните лук и чесън и ги минах през пасатора. Добавих останалите съставки и пасирах отново, но се получи малце редичко. Реших да пробвам как стои като плънка, при нужда имах готовност да добавя още сирене и/или галета.

Когато обаче чушките се размразиха, разбрах, че не стават за пълнене, просто бяха пробити до една и всичко щеше да изтече. Затова подходих по новаторски за мен начин - плънката вместо в чушките, беше оставена отвън. Просто потопих всяка чушка в гъстата (но не много) смес и ги запържих в тиган с малко зехтин.

Бих казал, че станаха доста вкусни.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Фев, 2006 11:04 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Много се кефя, когато някой подхожда креативно и резултатите обикновено са добри. Обаче това 17,5мл червено вино направо ме уби :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2008 4:39 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Яну, 2008 4:28 pm Сря
Мнения: 74
Location: London
Алеко написа:
.. Затова подходих по новаторски за мен начин - плънката вместо в чушките, беше оставена отвън. Просто потопих всяка чушка в гъстата (но не много) смес и ги запържих в тиган с малко зехтин.

Бих казал, че станаха доста вкусни.


Винаги, когато ми се налага да търся някоя рецепта попадам на този форум. Най накрая днес реших и аз да се регистрирам и веднага ще опитам тази рецепта.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2008 5:23 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошла, ТеА75 :flow:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB