Снощи исках да направя чушки бюрек. Оказа се, че във фризера имаме още един пакет печени чушки, така че не ми се наложи да купувам пресни (5,40 лв./кг
). Та ги размразих.
В това време от
1/2 глава червен лук
1/2 глава бял лук
2 ск. чесън
17,5 мл червено вино
2 яйца
сол
2 сл галета
1 шепа настъргано сирене Пекорино
1 бучка краве сирене
направих плънката. Първо задуших наедро нарязаните лук и чесън и ги минах през пасатора. Добавих останалите съставки и пасирах отново, но се получи малце редичко. Реших да пробвам как стои като плънка, при нужда имах готовност да добавя още сирене и/или галета.
Когато обаче чушките се размразиха, разбрах, че не стават за пълнене, просто бяха пробити до една и всичко щеше да изтече. Затова подходих по новаторски за мен начин - плънката вместо в чушките, беше оставена отвън. Просто потопих всяка чушка в гъстата (но не много) смес и ги запържих в тиган с малко зехтин.
Бих казал, че станаха доста вкусни.