За да се получи хубав пастет, трябва изварата да се хомогенизира. Това става с помощта на краве масло или готова майонеза. Може и да се бърка дълго време с олио, но не винаги се получава. Аз лично ползвам най-често втория вариант. Като смесвам 1/2кг извара с 1 пакетче майонеза или 1/3 от големите пакетчета масло. Искам да кажа, че количествата са много относителни, защото зависи на каква извара ще попаднеш. За подправките - може да се импровизира. Ние много обичаме една подправка за яйца - така пише на бурканчетата (тия продълговатите със зелените капачки), която е страхотна за тази цел. Може да се смели и една малка главичка лук вътре и/или 1-2 скилидки чесън. Така, че какво ви дойде наум и решите, че ще ви върви на опечения в момента хляб, може да се слага вътре.
|