Както сме се разприказвали за сирене (по темата за
сирената от сайта) се сетих за една много известна рецепта със сирене "Чедър" - остро , сухо сирене, което аз много обичам и уважавам. Англичаните, шотландците и ирландците са доста консервативни в своята кухня. Те приготвят своите ястия по рецепти от техните баби и не ги променят с времето. Ако решите да приготвите тези вкусни сандвичи и нямате сирене Чедър, заместете го с който и да е друг вид твърдо сирене.
УЕЛСКИ ЗАЕК
------------------
- 400-500 гр настъргано сирене Чедър
- 2 жълтъка
- 1/2 ч.ч. бира
- Черен пипер на вкус, шипка настъргано индийско орехче и сол (внимание - първо се опитва и после се добавя сол ако е необхдимо)
- В малка тенджерка или направо в тигана се разбъркват всички продукти. Загрява се на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се образува плътна, но не напълно хомогенизирана смес. В никакъв случай да не се кипва.
- Изсипва се в малка плоска кутия, покрива се и "забравя" в хладилника.
- Запичат се филийки хляб във фурна или грил, върху които се натрошава сиренения пълнеж.