Лесно и бързо предястие. Може да се направи не само с шунка, но и с варено пиле, език и т.н.
400 г шунка
1 пак. желатин
Шунката се нарязва на тънки резенчета.
Желатинът се залива с 2 с.л. студена вода. Като набъбне, се смесва с бистър бульон (количеството му според упътването на опаковката на желатина, но не повече от 350 мл). Желатиновата смес се затопля на водна баня (не повече от 60 С).
С четка се намазва върху дъното на платото слой желатин, след като се стегне, се нареждат парченцата шунка. Отгоре се минава още една четка с желатиновата смес.
докато желатинът не се е стегнал, върху резените шунка се залепват зеленчуци и цветчета от белтък, изрязани със звездовиден наконечник от шприц). Отгоре се залива с остатъка от желатина.
Платото се оставя в хладилника, докато желатинът се стегне.