Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:46 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 04 Май, 2006 2:16 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Продукти:
500-600 грама варени картофи
3-4 филета маринована херинга (напр. "Сельодката на Клавдия")
2-3 стръка млад лук
сока на 1/2 лимон
1 ч.л. дижонска горчица

Приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета, рибата на дребни парченца, а лукът - като за салата. Добавя се горчицата и всичко се обърква добре и залива с лъжица-две олио от марината на рибата (ако нямате, тогава с обикновено) и със сока на лимона. Пак се разбърква и се консумира веднага. Ако стомахчето ви не понася пикантни храни, можете да пропуснете горчицата.

А сега малко лирическо отклонение. Сигурно ще се запитате какво й е бразилското на тази салата и в какво се състои треската. Сега ще разгадаем всичко. Днес Биски е на интервю за готвач в един бразилски ресторант и понеже трябваше аз да се занимавам с обеда, тя ми продиктува по кю-то рецептата, та затова "бразилска". А пък треска, защото такова е Бискиното настроение преди интервюто.

Наздраве! На мен много ми хареса, надявам се и на вас!


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Май, 2006 3:21 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Звучи добре. А дали да пропусна горчицата / не по стомахчеви причини / и вместо нея - черни маслинки. :lol:

[hide=За MR.LAZY]Мистър, ще стискаме палци за Биски да я споходи късмета. И се надявам вечерята ви да е бразилско танго.[/hide]

:lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Май, 2006 3:28 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Като я четох първия път, нищо не разбрах - все се питах що бразилска, що треска :roll: Сега обаче има да се дуя навсякъде, че познавам ИСТИНСКИ готвач!!!

А салатата си я бива, само, както се сещаш, рибата беше в двойно количество. Направих я днес за обяд, чудна, а хладилникът ни без Сельодката на Клавдия не остава - е, понякога не е точно херинга, а филета мряна или котлети сьомга, но пак е вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 11:49 am Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Звучи добре. А дали да пропусна горчицата / не по стомахчеви причини / и вместо нея - черни маслинки. :lol:

[hide=За MR.LAZY]Мистър, ще стискаме палци за Биски да я споходи късмета. И се надявам вечерята ви да е бразилско танго.[/hide]

:lol: :lol:


И язе стискам палцуни! Ама в Бразилията танго не игрАт!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Май, 2006 12:44 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
IPA написа:
Звучи добре. А дали да пропусна горчицата / не по стомахчеви причини / и вместо нея - черни маслинки. :lol:

[hide=За MR.LAZY]Мистър, ще стискаме палци за Биски да я споходи късмета. И се надявам вечерята ви да е бразилско танго.[/hide]

:lol: :lol:


И язе стискам палцуни! Ама в Бразилията танго не игрАт!


Не игрАт много, ама игрАт - казва се машиш и даже самбата има стъпки от него.

http://www.answers.com/maxixe

:twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Май, 2006 10:16 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много е вкусна тази салатка! :) Имах възможността днес да я опитам.. 8), специално заради нея ,ще си правя сельодка сега.. ;) (ама като свърши НВД-то)
Мерси много на ,Лейзи за това че е издал тайната семейна рецепта.. :mrgreen: и на Бисквитка ,че ни нагости :flow: !


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB