Продукти:12 малки домата
500 г гъби
сол, черен пипер
майонеза
желатин
маслини
Приготвяне:Доматите - изрязва се капаче отгоре и с лъжичка се вади вътрешността им, отдолу леко се подрязват да стоят изправени. Посоляват се отвътре, обръщат се на нещо плоско да си пуснат "водата".
Гъбите се сваряват в малко вода със сол. Изваждат се с решетъчна лъжица, като се охладят се нарязват на ситно. Добавя се майонеза, колкото да ги сплоти и черен пипер на вкус.
В около 50 мл от бульона на гъбите се разтваря желатин и се добавя към сместа.
С нея се пълнят доматите и се оставят в хладилник, да се стегне желатина.
При поднасяне се украсяват с маслини.
Желатинът може да се пропусне, най-много да се "гони" плънката из чинията.
Могат да се добавят предпочитани зелении.
Наздраве.