Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 30 Ное, 2020 11:05 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 21 Юни, 2006 10:53 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Едно време в СССР бяха на почит българските консерви "Икра из баклажанов" и "Икра из кабачков". Икра е хайвер, но в случая може да се преведе и като пастет.

Много е вкусен, намазан на филия. Може да се използва и за гарнитура към печени или варени риби или птици. Но с филията си е класика :P

3 средноголеми тиквички
1 голям морков
2 глави лук
1-2 скилидки чесън
1 1/2 - 2 с.л. доматено пюре
сол и пипер на вкус

Морковите и лука се нарязват наситно и се задушават с малко олио.

Тиквичките се нарязват на малки кубчета и се запържват на слаб огън.

Всичко се смесва в тенджера. Подправя се на вкус със сол и ипер и се задушава на слаб огън около час.

15 минути преди края на готвенето се добавят пюрето и прекараният през преса чесън.

По желание може да се добави 1 дафинов лист (също 15 мин преди да се отдръпне от огъня).

Сместа се охлажда и се пасира (с блендер или пасатор).

Моите забележки: дафиновият лист си е направо задължителен ;) След като пасирах, добавих и копър, много добре се връзва с тиквичките.

Морковите и тиквичките настъргах на ренде.

Задуших първо морковите и лука, после в съшата тенджера сложих и настърганите тиквички (кой ще се занимава да мие толкова много тигани))).

Задушавах, докато омекнат тиквичките, после леко отхлупих капака, за да се изпари водата от тях.

Нямах търпение и опитах пастета топъл, също беше много вкусен. Не ми хареса само това, че от това количество продукти става много малко пастет :evil: , изобщо няма смисъл да се прави по-малко от двойна доза.

Източник: Emerald feat Sandy


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB