inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 22 Ное, 2017 9:56 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Юни, 2006 8:26 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
8 твъдо сварени яйца
1/4 ч ч майонеза
1/4 ч л чесън на прах
1/4 ч л сол
щипка кайен/лют пипер
1/2 ч ч сварени скариди, ситно нарязани
1-2 с л сос песто
16 цели сварени големи скариди


Разрежете яйцата на две по дължина, внимателно извадете жълтъците и ги поставете в купа.

Разбъркайте ги с майонезата, чесновия прах, сол и лют пипер, а накрая и с нарязаните скариди.

Внимателно с лъжица върнете сместа в половинките белтъци.

Преди сервиране поставете върху всяка половинка по 1/4 ч л песто и една цяла скарида.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 11:54 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ох :riba: , това е точно по моята част...


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 12:17 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
То това е идея за красиво оформяне.
Като се позамисля, може да се направи и с фалшивите рачешки ролца, и с пушена риба.

:)


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Юни, 2006 12:25 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
То това е идея за красиво оформяне.
и с фалшивите рачешки ролца
:)

Абе няма да е същото... :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Апр, 2007 1:24 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Покрай разговорите за варени яйца, се сетих за тази вкусотия. Чудно е за Великден! Ще се охолестеролим отвсякъде :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Апр, 2007 1:36 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Извинявам се, не съм написала, че пестото е Дженовезе / Генуезе - с босилек, кедрови ядки и твърдо сирене тип кашкавал. :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB