inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 20 Дек, 2014 8:05 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Ное, 2004 12:22 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рецептата е на моята етърва 8)
Сварява се на пара 400 г броколи, колкото да омекне съвсем леко (за да бъде хрупкаво). В купата се добавят 1 с.л. масло, 20 г настърган пармезан, сол, 2 ситно нарязани стръка копър и няколко гранулки сушен чесън. Захлупва се и се тръска, докато всички съставки се смесят и пармезана се полепи по броколито. Невероятно вкусно е! :!: :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Броколи
Сготвено на: 22 Ное, 2004 3:04 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Много обичам броколи. Непременно ще пробвам този сос . А аз го приготвям с традиционния сос - Холандес или Бешамел , към който прибавям настъргано сирене (без значение какъв вид, т.е. каквото има в хладилника) , заливам предварително кипнатото броколи и след това го запичам във фурната или микрото до стопяване на сиренето.
Веднъж пробвах по същия начин да приготвя и обикновено зеле, но не стана вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Ное, 2004 11:39 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
biskvitka написа:
Рецептата е на моята етърва 8)
Сварява се на пара 400 г броколи......:mrgreen:

Супер вкусно е! :facelick: И лесно и бързо...:) Принципно и аз го правя като Raza (с "Холандес" още не съм пробвала) и на супа.

Страшно обичам броколи и така, ако имате още рецепти, дайте ги насам, докато все още има прясно на пазара. :!: :)


 Profile  
 
 Рецепта: Сурово броколи
Сготвено на: 29 Ное, 2004 7:20 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:mrgreen: При моята етърва ядохме и сурово броколи със сос 'Ранч'. Беше много вкусно! :facelick:
Този сос се прави от една готова суха смес плюс сметана или майонеза (или смес от двете) и навремето се продаваше в супермаркетите Оазис. Сега може да се продава в някой от големите магазини, не съм търсила специално.
В Интернет пише повече за хранителните му свойства, отколкото за приготвянето му, но все пак открих две рецепти. Когато успея, ще ги преведа и постна (лошото е, че не са изпробвани :cry: )


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 12:25 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Сурово броколи още не съм яла...никога не е късно обаче! ;)
На коя фирма е била тази суха смес?

Да не съдържа нещо подобно?:

1 ч.ч. смлян корнфлейкс
1 ч.л. сух копър
1 с.л. лук на гранули
1 с.л. чесън на гранули
1 с.л. сухо мляко
1 с.л. сух магданоз
чер пипер
сол

Със тази смес съм пекла пиле..Иван Звездев я беше показвал преди време. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 11:10 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това е една от рецептите за ранч. А готовата смес беше вносна, някаква американска, не помня фирмата.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 11:17 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Значи казваш ,че с тази рецепта мога да пробвам въпросната салата,така ли?
Ако е така, колко сметана/майонеза трябва да сложа?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 11:26 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Мисля,че една кофичка от 200 г е напълно достатъчно. Ако ти се види гъсто, го разреди с лъжица-две кисело мляко, но имай предвид, че сосът се втечнява.
Освен това, броколито не беше на салата, беше накъсано на големи цветчета и всеки си топваше във соса. Нямам думи да опиша, колко е вкусно!


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 11:55 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ок,мерси много!Ще го пробвам задължително.. :!:


 Profile  
 
 Рецепта: Ранч
Сготвено на: 06 Дек, 2004 1:37 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Класическия "Ранч" идва от Калифорния и е един от най разпространените дресинги за салата в САЩ. В момента има поне 15 разновидности....но, първия официален производител на оригиналния "ранч" е Хиден Вали. Мисля че от тяхната суха смес са внасяли в БГ. Оригиналния Ранч дресинг много напомня салата снежанка без краставиците, но има и лук (на прах) и е по-сладък.
По рядката версия се прави с майонеза или течна сметана за зелени салати, по-гъстата се прави с заквасена сметана и е за топене на сурови зеленчуци като моркови, карфиол, чушки,стебла от целина, броколи, домати,даже сурови гъби.


Last edited by Veshtica on 08 Дек, 2004 6:51 am Сря, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 06 Дек, 2004 2:02 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Image Не ми ясно как досега не съм ги забелязала тези неща...Image Още утре ще потърся по-основно в супермаркетите..Мерси! :)


 Profile  
 
 Рецепта: Ranch
Сготвено на: 04 Яну, 2005 10:54 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
http://www.cybercandy.co.uk/acatalog/1434.jpg


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 8:42 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Сеп, 2005 12:35 pm Пон
Мнения: 15
biskvitka написа:
:mrgreen: При моята етърва ядохме и сурово броколи със сос 'Ранч'. Беше много вкусно! :facelick:


Не се препоръчва да се консумира сурово броколи, тъй като в сурово състояние съдържа някакво вещество, което е вредно за стомаха и което изчезва при термична обработка.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 9:47 am Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
http://www.cybercandy.co.uk/acatalog/1434.jpg
Този сос беше върха, но сега никъде не съм го виждала :( А преди 2 години се продаваше в кварталната бакалия .... Някой да знае къде има ?


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 1:16 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
marabu написа:
А преди 2 години се продаваше в кварталната бакалия .... Някой да знае къде има ?
Този сос ранч е много близък по вкус до този, който търсиш, а и излиза доста по-евтино ;).


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 1:59 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Ще се пробвам с този сос . Въпреки, че ония беше лесен и вкусен (толкова малко има полуфабирати вкусни )


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 2:23 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Марабу, заповядай: Hidden Valley Ranch Dressing


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Окт, 2005 2:45 pm Съб 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
biskvitka много благодаря :) Само като прочетох и стана ясно колко неща ми липсват :roll:
Но пък ще пробват твоя да направя имам и блендер , а и миялна. После тя ще работи, а ние ще :ban:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB