Днес развихрих фантазията си по отношение на останалия ми сварен кус кус от вчера. Получи се под-скоро предястия, отколкото салата (какъвто беше първоначалния замисъл), но по-важното е, че наистина се получи.
Необходими са: около 2 купички сварен кус кус, 1 домат, 1 резен зеле, 2 скилидки чесън, 4-5 кръгчета колбас, 4-5 парченца кашкавал и също толкова сирене Бри, 10 кайсиеви ядки, зехтин, черен пипер, мента и риган.
В йенски съд капвате малко зехтин. В отделен съд се нарязват домата (на малки парченца, чесънът, колбасът (на лентички), кайсиевите ядки (сурови) и зелето. Овкусих с риган, мента и черен пипер. След като се разбъркат всички продукти, се оставят за известно време, за да поемат аромата на подправките. Реденето е кус-кус, плънка, кус-кус, плънка. Върху последната плънка се нареждат парчетата кашкавал в средата на съда и Бри-по края. Запича се за кратко на силна фурна.
Наистина е страхотно-леко и същевременно с много интересен и наситен вкус. На външен вид също е красиво, защото различните цветове много добре се връзват един с друг.
Чак сама се потупах по рамото
.