Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:46 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Юли, 2006 9:43 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Мар, 2006 9:26 pm Нед
Мнения: 31
Днес развихрих фантазията си по отношение на останалия ми сварен кус кус от вчера. Получи се под-скоро предястия, отколкото салата (какъвто беше първоначалния замисъл), но по-важното е, че наистина се получи.

Необходими са: около 2 купички сварен кус кус, 1 домат, 1 резен зеле, 2 скилидки чесън, 4-5 кръгчета колбас, 4-5 парченца кашкавал и също толкова сирене Бри, 10 кайсиеви ядки, зехтин, черен пипер, мента и риган.

В йенски съд капвате малко зехтин. В отделен съд се нарязват домата (на малки парченца, чесънът, колбасът (на лентички), кайсиевите ядки (сурови) и зелето. Овкусих с риган, мента и черен пипер. След като се разбъркат всички продукти, се оставят за известно време, за да поемат аромата на подправките. Реденето е кус-кус, плънка, кус-кус, плънка. Върху последната плънка се нареждат парчетата кашкавал в средата на съда и Бри-по края. Запича се за кратко на силна фурна.

Наистина е страхотно-леко и същевременно с много интересен и наситен вкус. На външен вид също е красиво, защото различните цветове много добре се връзват един с друг.
Чак сама се потупах по рамото :P .


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юли, 2006 10:58 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Имам въпросче. Риганът и ментата сурови или сушени бяха?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юли, 2006 10:47 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Мар, 2006 9:26 pm Нед
Мнения: 31
И риганът, и ментата са ми сушени.
Когато ходихме в Истанбул, си купих един прелестен дървен комплект с обособени "чекмедженца", като във всяко има интересна подправка.
Разбира се като всяко хубаво нещо, и тук количествата са миниатюризирани))))


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Юли, 2006 5:23 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ross написа:
Разбира се като всяко хубаво нещо, и тук количествата са миниатюризирани))))

:lol: Това е сладък лаф! А и рецептата си я бива, много ги обичам такива тип "чистене на хладилника", които стават най-вкусни. Имаш предвид нашенския кус-кус, който е паста всъщност, нали?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Юли, 2006 7:48 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Мар, 2006 9:26 pm Нед
Мнения: 31
Нашенски,най-обикновен кус-кус, който купих ей така, да има някакво вариво за зор-заман))


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Окт, 2006 10:53 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 11 Окт, 2006 12:26 pm Сря
Мнения: 85
Location: София
ross написа:
...10 кайсиеви ядки....

Обожавам всякакви салати от кус-кус....но кайсиевите ядки счукани ли са,като при скурдуля или нарязани?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Ное, 2006 10:25 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Мар, 2006 9:26 pm Нед
Мнения: 31
Кайсиевите ядки ги нарязах на малки парченца. Така повече се усещат, отколкото счукани.
П. С. Съжалявам за късния отговор.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB