225 г фино нарязана на тънки
парчета пушена сьомга
225 г омекнало на стайна температура
крем сирене тип Филаделфия
1 ч ч заквасена сметана
1 ч л лют сос / табаско /
1/4 ч л сол
2 с л пресен лимонов сок
1 ч л желатин
1/2 ч ч ситно нарязан арпаджик
/ може и обикновен лук /
1 голямо авокадо, нарязано на тънки парчета
100 г хайвер
Покрийте с найлон купа или друг кръгъл, цилиндричен съд.
Сложете около 2/3 от рибата върху найлона, така че да покрива дъното и стените, парчетата да се застъпват, за да няма дупки.
Отделете парчета риба, с които плътно да покриете отгоре, след като сте сложили пълнежа, а остатъка нарежете на ситно.
В купата на ел. миксер смесете крема сиренето и сметаната, прибавете лютия сос и солта, разбъркайте добре.
В малка метална купа загрейте лимоновия сок на слаб котлон и разбъркайте с желатина, докато се разтвори.
Преместете от котлона и с бъркане го прибавете към горната смес.
Прибавете и нарязаната риба и лука и разбъркайте.
С лъжица сложете 1/3 от муса върху рибата в купата, загладете добре, сложете слой от парчета авокадо, върху тях нежно намажете половината хайвер.
Следва пак 1/3 от муса, остатъка от авокадо и хайвер и завършете с муса.
Покрийте с останалата сьомга да "запечатате" . Покрийте с найлон и оставете да се охлади мин 3 часа.
С помощта на найлона го извадете, развийте и поставете в съд за сервиране с горната част отдолу.
Сервирайте с крутони или кракери. И с ледена водка.
Ако нямате в хладилника си хайвер, който не става за директна консумация, можете спокойно да пропуснете този продукт от рецептата.
Авокадото си го нарязвам на дребно и смесвам с муса, тоест не правя слоеве и вкусът не страда от това.
Ако пропуснете желатина, при рязане всичко ще се разпада, по-добре си направете малки рулца от сьомгата с този пълнеж.
Не е лесно, но не прекалявайте, тежко ястие си е. 
Рецептата е на Emeril Lagasse.
Източник: foodnetwork.com