Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:08 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Авг, 2006 4:46 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
225 г фино нарязана на тънки
парчета пушена сьомга
225 г омекнало на стайна температура
крем сирене тип Филаделфия
1 ч ч заквасена сметана
1 ч л лют сос / табаско /
1/4 ч л сол
2 с л пресен лимонов сок
1 ч л желатин
1/2 ч ч ситно нарязан арпаджик
/ може и обикновен лук /
1 голямо авокадо, нарязано на тънки парчета
100 г хайвер

Покрийте с найлон купа или друг кръгъл, цилиндричен съд.
Сложете около 2/3 от рибата върху найлона, така че да покрива дъното и стените, парчетата да се застъпват, за да няма дупки.
Отделете парчета риба, с които плътно да покриете отгоре, след като сте сложили пълнежа, а остатъка нарежете на ситно.
В купата на ел. миксер смесете крема сиренето и сметаната, прибавете лютия сос и солта, разбъркайте добре.
В малка метална купа загрейте лимоновия сок на слаб котлон и разбъркайте с желатина, докато се разтвори.
Преместете от котлона и с бъркане го прибавете към горната смес.
Прибавете и нарязаната риба и лука и разбъркайте.
С лъжица сложете 1/3 от муса върху рибата в купата, загладете добре, сложете слой от парчета авокадо, върху тях нежно намажете половината хайвер.
Следва пак 1/3 от муса, остатъка от авокадо и хайвер и завършете с муса.
Покрийте с останалата сьомга да "запечатате" . Покрийте с найлон и оставете да се охлади мин 3 часа.

С помощта на найлона го извадете, развийте и поставете в съд за сервиране с горната част отдолу.
Сервирайте с крутони или кракери. И с ледена водка. :!:

Ако нямате в хладилника си хайвер, който не става за директна консумация, можете спокойно да пропуснете този продукт от рецептата.
Авокадото си го нарязвам на дребно и смесвам с муса, тоест не правя слоеве и вкусът не страда от това.
Ако пропуснете желатина, при рязане всичко ще се разпада, по-добре си направете малки рулца от сьомгата с този пълнеж.
Не е лесно, но не прекалявайте, тежко ястие си е.
;)

Рецептата е на Emeril Lagasse.
Източник: foodnetwork.com


Attachments:
cDSCI00911 (2).JPG [74.99 KiB]
Downloaded 346 times
 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 5:29 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:ligi: :mop: Леле..майко мила.. :facelick: това звучи божествено (и изглежда страхотно) .Ще го направя, още тази седмица!
И ще пропусна хайвера, че не го долюбвам нещо..
Да на забравя да си купя водка! :twisted:

Отзиви скоро!


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 5:39 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Точно така, ако хайверът е хубав, не си струва да се хаби за това, по-добре да се хапне "натюр", а ако не е хубав, не допринася с нищо за вкуса.

ludetina, ще ни разкажеш ли за морето и тамошните ресторанти. :)

Не забравяй водката :!:

:P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 5:45 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Разказвам, разказвам..ей, тук.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 7:32 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мдааа... И аз като Лудото съм готов да нося кофа и парцал, ама има един дребен проблем - не съм голям фен на авокадото. А пък ЗМ хич не обича сьомга. Така че май няма да я има тази вкуснотия на нашата трапеза.... :oops:

Ще трябва да чакам някой да ме покани, че да видя дали наистина авокадото е толкоз кофти работа, както си го спомням.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 7:55 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:facelick: това е една от малкото рецепти, в които сьомгата и хайверът не се похабяват, и макар че ги предпочитам с блини, ще пробвам някой ден ден тази красота :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2006 9:59 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Боже... :ligi: :ligi: :ligi: Това ми подейства като атентат на ИРА върху крехката психика на ингилизки протестантин! От всичкото имам само сьомгата, но утре е добър ден за покупки. И все пак, може ли с бяло сухо, че при мисълта за концентрат в тая жега ми става лошо...


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2006 11:27 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко, споко, ще те направим фен на авокадото. Сигурно на следващата сбирка. :twisted: Само не знам как ЗМ да заобича сьомга.

biskvitka, можеш да замениш "крутони или кракери" с блини. ;)

to4ica, можеш да пробваш с бяло сухо, ама с водка си е друго.

:mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2006 11:57 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
Алеко, споко, ще те направим фен на авокадото. Сигурно на следващата сбирка. :twisted: Само не знам как ЗМ да заобича сьомга.

biskvitka, можеш да замениш "крутони или кракери" с блини. ;)

to4ica, можеш да пробваш с бяло сухо, ама с водка си е друго.

:mrgreen:


Пробвал съм какво ли не, но ЗМ не ще сьомга. Кво да правиш, просто момиче. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2006 1:16 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Пробвал съм какво ли не, но ЗМ не ще сьомга. Кво да правиш, просто момиче. :mrgreen:


Това си има и положителна страна - за теб остава цялото количество :yami:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2006 10:40 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...не съм голям фен на авокадото. А пък ЗМ хич не обича сьомга...

Предлагам на следващата среща да помогнем на събратята си да преоткрият т.нар. нелюбими храни и продукти :mrgreen: (този път по изключение може да няма преяли :P).
[hide]Надявам се да няма мозък :twisted: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2006 2:57 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И аз това си мислех, но е ако е много топло, желатинът в муса може да направи някой номер.

[hide]Нали нямаш пред вид суров мозък. :mrgreen: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2006 8:39 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
И аз това си мислех, но е ако е много топло, желатинът в муса може да направи някой номер.

[hide]Нали нямаш пред вид суров мозък. :mrgreen: [/hide]


Обикновено се каним за срещи поне по един месец, така че няма да е много топло ;)
[hide]Не ям никакъв мозък (дори замразен маймунски, деликатесът в Храма на обречените :mrgreen:)[/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Авг, 2006 9:06 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хмммм - мозък пане! Или пък костният мозък от говеждо джуланче, намазан на филийка... :ligi:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB