Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Окт, 2019 11:30 am Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 2:13 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Прави се квадратно пакетче от хартия за печене със страна около 12 см и леко се намазнява. Отдолу се поставя синьо сирене с дебелина около 0,5 см. покрива се с шайби изцеден ананас от компот / сигурно и с пресен ще стане /, затваря се пакетчето и се запича на скара по няколко минути от двете страни, така че да се затопли, сиренето не трябва да се разтича.

Снощи опитахме това в един ресторант. Комбинацията е много добра.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 3:46 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
A, после, да си буржоа било кофти :mrgreen: :P.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 4:39 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ами трябваше да впечатлим един хамерикански българин. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 7:42 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
...и? Вчепетлихте ли го?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Сеп, 2006 8:01 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Що за въпрос, кат се има Впредвид, че аз избрах ресторанта, по-голямата част от менюто, а нашенските вина са си много добри.
Скромността ми е впечатляваща, нали. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 12:23 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
1. 0,5 см сиренце не е ли малце тъничко?
2. Кой ресторант?
3. Какво ядохте освен тези сиренца?
4. Какво пихте?


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 1:02 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Та това си е разпит, надявам се Биски да ни прати в Дъра бъра. :twisted:

1. Не беше тъничко - таман си беше.
2. Искахме да отидем в Славяни, но и 3-те салона бяха тъпкани, та се наложи да минем 30-ина метра и бяхме в " 33 Стола ".
3. Паниран камембер с бадеми, гъби с рокфор, салати. Основни ястия - рибни, ципура на скара, пъстърва във фолио, калмари с масло и лимон.
4. С предястията мавруд, с рибетата мускат.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 1:36 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Мляс. Имам само малка забележка относно избора на вино. По принцип се започва с по-леките вина и се преминава към по-тежки. При тези ястия бих препоръчал изцяло бяло вино, като за ордьоврите можеше да се избере нещо с подчертан плодов аромат - мускат, ризлинг - а за рибите - нещо с тревисти нюанси, като шардоне например.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 1:43 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Така де, но целта беше да се консумират любими бг храни и вина, дет ги няма в странство. Премълчах, че мъжовете почнаха с ракия и шопска салата. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 2:37 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
IPA написа:
Премълчах, че мъжовете почнаха с ракия и шопска салата. :twisted:
Вари го, печи го, българинът си остава на ниво ракия и шопска салата :P :mrgreen:. И аз като един Моканина ще отроня тъжно: "И вие ли Брутевци, чеда мои?"


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 2:50 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Айдее, сега пък и Брутевци. Знайш ли човекот как се радваше на вкуса на зеленчуците, накрая каза, че по-хубаво от шопската салата нямало. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 8:09 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Прав е бил човекът! В Гърция, където се хвалят с хубавите си домати, същите бяха много далеч от вкуса на нашенския домат.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Сеп, 2006 9:10 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Съветското джудже - най-голямото джудже в света!!! :lol: :mrgreen:

От няколко години насам хубави български домати не съм купувал. Виж домашни - да, но купешките са пълна отврат.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Сеп, 2006 11:27 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Защото не си купувал български домати. Цяло лято набиваме такива и нямам никакво оплакване.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB