Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Апр, 2018 5:14 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 29 Окт, 2006 3:40 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
750 г зелен боб
3 твърдо сварени яйца
2 - 3 с л оцет
4 - 5 с л олио
сол, пипер
1 равна ч л захар
1 - 2 скилидки чесън
магданоз

Нарязваме зеления боб на парчета / както ни харесва / и го слагаме в кипяща посолена вода / или на пара /. Варим, така че да омекне, но да не се разкашка, отцеждаме го.

Размачкваме жълтъците на яйцата, размесваме с пресования чесън, нарязания магданоз, пипер, сол, захарта, оцета и олиото. Прибавяме изстиналия боб, разбъркваме и оставяме да отлежи. При сервиране посипваме с наситно нарязаните белъци на яйцата.

Много приятна салата. Може да се направи и с консервиран зелен боб.

Източник: "Вкусни салати" Алисе Пинкова, превод от чешки.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB