Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 22 Авг, 2019 4:29 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Яну, 2007 9:02 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
1 ч л сол
450 г малки или средни скариди, почистени
220 г крем сирене, омекнало
1/2 ч ч майонеза
1 зелен лук, ситно нарязан
2 ч л дижонска горчица
лют сос / лют червен пипер, оцет, сол /
черен пипер

Сложете в средна тенджера 2 ч ч вода и солта и оставете да заври, прибавете скаридите.
Когато водата заври отново, изключете котлона, сложете капак на тенджерата и оставете скаридите да седят 5 мин - готови са, когато са си променили цвета. Отцедете ги.
Поставете скаридите в блендер и ги нарежете така, че да са на малки, фини парченца, не на каша. Смесете в купа крем сиренето, майонезата, зеления лук, горчицата, лютия сос и пипер. Когато са добре размесени добавете скаридите и разбъркайте. Оставете в хладилник за два часа или цяла нощ.

Сервира се със стайна температура, кракери или препечени филийки.
Студена водка или сухо бяло... или бира. :drink:

Този пастет може да се направи със сурими рачешки рулца. Ако горчицата не ви е по вкуса, може да я замените с лимонов сок.

Наздраве. :)

Източник: http://www.foodnetwork.com/


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2007 12:23 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ипи, ти разби сърцето ми... Повече няма да те чета в часове, в които всички магазини около нас са затворени. Но пък и утре е ден :facelick:
P.S. Дижонската горчица е едрозърнеста, нали, нали?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2007 12:11 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
:) :) :)

Ако ползваш оригинална френска едрозърнеста дижонска горчица, внимавай с количеството, сложи по-малко и по метода на пробите си го нагласи на вкус.

Американците ползват за готвене една крийми дижон, която на вкус е много по-мека. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB