1 ч л сол
450 г малки или средни скариди, почистени
220 г крем сирене, омекнало
1/2 ч ч майонеза
1 зелен лук, ситно нарязан
2 ч л дижонска горчица
лют сос / лют червен пипер, оцет, сол /
черен пипер
Сложете в средна тенджера 2 ч ч вода и солта и оставете да заври, прибавете скаридите.
Когато водата заври отново, изключете котлона, сложете капак на тенджерата и оставете скаридите да седят 5 мин - готови са, когато са си променили цвета. Отцедете ги.
Поставете скаридите в блендер и ги нарежете така, че да са на малки, фини парченца, не на каша. Смесете в купа крем сиренето, майонезата, зеления лук, горчицата, лютия сос и пипер. Когато са добре размесени добавете скаридите и разбъркайте. Оставете в хладилник за два часа или цяла нощ.
Сервира се със стайна температура, кракери или препечени филийки.
Студена водка или сухо бяло... или бира.
Този пастет може да се направи със сурими рачешки рулца. Ако горчицата не ви е по вкуса, може да я замените с лимонов сок.
Наздраве.
Източник:
http://www.foodnetwork.com/