Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:25 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Яну, 2007 1:05 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
Мариновай, но не за час, а за по-дълго време, поне денонощие.

Да, това е добър съвет, а и малко алкохол освен лайма ще им дойде добре мисля. Въобще при мокрите маринати "мариноване за час" ми е звучало като отбиване на номера.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Яну, 2007 2:04 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алкохолът много помага при мариноване, но ако не се готви после маринованото ще остане ароматът му - нещо с ненатрапчив вкус и аромат би свършило работа.

Виждала съм карпачио от телешко филе, което е било мариновано в лимонов сок с малко оцет балсамико.

Момъкът нямаше повече време, той си пазарува и готви в един ден. Имаше участници, които бяха приготвили неща от менюто си ден, два по-рано, например десерт. Приготвяха го и в деня, в който бяха домакини, но сервираха предварително приготвения.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB