inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Мар, 2017 2:37 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 03 Фев, 2007 10:07 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много приятна салата.Правих я вече 2 пъти и ще продължавам. Влезе ми в Тефтера. ;)

Китайска подлютена зелева салата

Необходими продукти:

300 гр. зеле
8 с.л. олио ( на мен ми дойде множко, вторият път сложих 5 )
няколко зърна черен пипер
6-7 печени чушки (5-6 в оригинал )
люта чушка (суха и леко пекната на котлона)
стрък праз

дресинг:

2 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. захар
3-4 капки сусамово олио
2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на ивички.Залива се с вряла вода и се оставя да престои докато омекне . Отцежда се и се охлажда. В книгата пише ,че се полива със студена вода ,но аз си го спестих. Олиото се загрява , поставя се пипера и се пържи 10- ина секунди , добавя се чушката и се снема от огъня. Врящото олио се изсипва върху зелето и се разбърква.Нарязва се празът наситно, чушките на ивички и се добавят към зелето.Съставките за дресинга се смесват и разбиват добре докато се разтворят захарта и солта.Добавя се към салата , разбърква се добре.Поставя се на хладно за поне 30 мин.


Източник: Бон Апети


Приятен апетит!


Аз правих двойна доза.. 8) на другия ден е още по - вкусна! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB