Много приятна салата.Правих я вече 2 пъти и ще продължавам. Влезе ми в Тефтера.
Китайска подлютена зелева салата
Необходими продукти:
300 гр. зеле
8 с.л. олио ( на мен ми дойде множко, вторият път сложих 5 )
няколко зърна черен пипер
6-7 печени чушки (5-6 в оригинал )
люта чушка (суха и леко пекната на котлона)
стрък праз
дресинг:
2 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. захар
3-4 капки сусамово олио
2 щипки сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички.Залива се с вряла вода и се оставя да престои докато омекне . Отцежда се и се охлажда. В книгата пише ,че се полива със студена вода ,но аз си го спестих. Олиото се загрява , поставя се пипера и се пържи 10- ина секунди , добавя се чушката и се снема от огъня. Врящото олио се изсипва върху зелето и се разбърква.Нарязва се празът наситно, чушките на ивички и се добавят към зелето.Съставките за дресинга се смесват и разбиват добре докато се разтворят захарта и солта.Добавя се към салата , разбърква се добре.Поставя се на хладно за поне 30 мин.
Източник:
Бон Апети
Приятен апетит!
Аз правих двойна доза..

на другия ден е още по - вкусна!
