Най-сетне изпробвах МВ за печене на
цвекло в резултат на което получих изпечено цвекло, без да имам и бегла представа какво да го правя
След това ми дойде "блестящата идея" да го направя на салата.
1 средно голяма глава цвекло.
1/2 китайско зеле
1 краставица
1 голям морков
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
балсамов оцет
зехтин
1/2 ч.л. мед.
Нарязах зелето на тънки ивици (всъщност половинката го наряза
), настъргах краставицата на по-едро, моркова - на стандартно ситно, лука на тънки полукръгчета. Цвеклото нарязах на малки, тънки "солетки", счуках чесъна и го разбърках с балсамовия оцет, зехтина и меда. Всичко се смесва, разбърква, изяжда.
Допускам, че ще му отива магданоз, но бях солидарна и не сложих.
Не съм писала сол, защото в момента я избягвам.
Салатата се получи много свежа, и друг път съм я правила но без цвеклото, то придаде нов нюанс на цветовете и аромат, който обаче не всеки понася