Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Юни, 2020 1:58 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Апр, 2007 3:03 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Това е друг вариант на рецептата от менюто на Бояна от предаването "Перфектната вечеря".

16 броя рачешки рулца, нарязани на три части
2 лимона, нарязани на четвъртинки колелца

2 с л сладко лют сос
1 с л олио
1 с л вода / ако сосът е много гъст /
сол

От последните четири неща се забърква марината, в която се поставят парчетата рулца. Оставят се да престоят около 30 мин , после се набучват на шишчета / ако са дървени - накиснати във вода за 15 мин / , като се редуват с парче лимон. Поставят се в незалепваща тава / или върху хартия за печене в тава, после в загрята до 200 С фурна за 10 - 15 мин, като се обръщат един път. Пекат се до зачервяване.

Много приятно мезе. Бяло вино или бира - по избор.
Предполагам, че със скариди ще бъде още по-хубаво.

Наздраве.

Image


Attachments:
ccDSCI0059.JPG [53.43 KiB]
Downloaded 236 times
 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2007 6:31 pm Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Това по-добре ми изглежда от Бояниното :mrgreen: А със скариди... :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Апр, 2007 11:12 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Това за лимончето е много на място. Най-добре компромисен вариант - рулца и скариди. Чудно е, Ипи! Интересно как звучат тия шишчета охладени - не че очаквам да е останало нещо, за да ми кажеш.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 10:50 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Както се вижда, аз уважих лимона, но количеството рачешки рулца преобладава - за разлика от източника. 8)

Не знам как са охладени :roll: , никой не ги изчака. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 3:22 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Хм, ще ги видим тези рулца... довечера... 8)
..................................................................

Докладвам:

то си стана направо за "Провалите..."

Рулцата се нацепиха, когато се опитах да ги нанижа на шишчетата, макар че се опитах да го правя с бавно и въртеливо движение (както се вкарва игла при мускулни инжекции :twisted:).
От половин кг рулца станаха шест шишчета.
Запекох ги на грила на фурната, но не успях да ги обърна - клечките се бяха нагорещили здравата.
Накрая - рулцата се залепиха за фолиото и стнаха много, ама наистина много неестетични шишчета :cry:

Определено повече няма да го правя с рачешки рулца, но ще пробвам с риба, пиле и скариди. Марината е превъзходна 8)! Благодаря, IPA :kiss:!

От себе си добавих резенчета портокал и редувах рулце, лимон, рулце, портокал... Много интересен и свеж вкус имаха.
А, да, и гарнирах с прясна паста, съвсем измишльотински се получи, но ми хареса.

:roll: Ще видим, какво ще каже шефът...


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 7:40 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
biskvitka написа:
много неестетични шишчета :cry:


Някак си не мога да ти повярвам :P А това, че са се раздробили пръчиците, ми как иначе, нали в тях има толкова рачешко, колкото в мен телешко :lol: На духалка ли ги пече?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 7:44 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Куцо пиле написа:
... На духалка ли ги пече?

Не, на грил, станаха за около 3 мин. и много хубаво миришеха ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 7:57 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Странно Биски, аз ги нанизах на шишчетата за секунди, то се вижда и от снимката - нямах никакъв проблем. От олиото в марината не ми се залепиха за тавата / като имам време ще пусна снимка /. Пекох ги на вентилатор, и на мен ми се бяха сгорещили шишчетата, даже и едното обръщане им беше много.

Радвам се, че поне на вкус са ви харесали.

Освен портокал, може и грейпфрут да се сложи - ще е още по-интересно. Мерси за свежата идея. :kiss:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:21 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Честно да си кажа, не ги обичам много тези рачешки рулца, щото в тях няма ни рачешко, ни телешко, камо ли пък куцопилешко! Но непременно ще опитам със скариди или пък - защо не - с парчета прясно филе риба тон (може и два тона :mrgreen: ).

Цял ден точа лиги по това, а сега вече примирам от глад, защото от последното ми хранене мина доста време, а има линия да се поддържа. Не шега работа! :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Апр, 2007 11:42 am Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сварих пилешки крилца и ги мариновах със сместа. Запекох ги на скара и се получиха чудни! :facelick:

Тъй като забърках повечко марина, каквото остана, разредих с пилешки бульон и след това сгъстих с брашно (с нишесте май щеше да стане по-фино, ама нямах време да отварям нов пакет). Не беше никак лошо, а с биричка си стана направо супеееер :cheers: :belly:
Още веднъж, IPA :kiss: и :hug:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Май, 2007 5:22 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Радвам се, че намери вариант, който ви харесва.
Наздраве. :cheers:


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2007 4:02 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Открих какъв е номерът - рулцата се нацепват и не могат да се нанижат, когато не са добре размразени. Ако са на стайна температура става без проблем.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2007 4:13 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Аз ги размразявам в студена вода - бухам опаковката рулца от фризера в купа със студена вода. Става доста бързо.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Авг, 2007 5:42 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
Открих какъв е номерът - рулцата се нацепват и не могат да се нанижат, когато не са добре размразени...

Също, и ако съдържат много нишесте :evil: ама не мога да ги пробвам в магазина с йод :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Авг, 2007 5:53 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Сега остава да издирим и оплюем фирмите, бухащи много нишесте в рулцата. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Окт, 2007 10:46 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много , много вкусни и семпли !

Благодаря ти , Ипа !

Пу , запазвам си я за Никулден! :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB