Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:37 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 30 Дек, 2004 2:14 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Баща ми, запален кулинар, прави най-страхотното коопоолу, което съм яла. Обикновенно през зимата използва предварително приготвена зимнина, но може и да се направи с пресни продукти.

Продукти:
Едно-литров буркан печени, белени патладжани (два-три големи патладжана, печени с ципата, задушени в хартиен плик, обелени и изцедени),
един среден буркан печени, за предпочитане червени, чушки (5-7 бр),
едно бебешко бурканче гъста доматена салса (4-5 пресни Рома домата),
1/3 чаена чаша Олио (или зехтин),
3-4 (или повече, по желание) скилидки чесън,
2 чаени лъжички сол (ако консервите са солени, по-малко)

Приготвяне:
На дъното на коляма купа или тенджера, се пасират олиото, солта и чесъна, докато стане гладка бяла маса. Добавят се прекараните през месомелачка или кухненски робот зеленуци (може и да се накълцат на дребно, но отнема време). Обърква се и е готово за ядене!

Може да се съхранява много дълго време, даже да се затвори в буркани за зимнина, страхотно на филия или с прясно изпечена пита, за мезе или вместо салата! С повечко чесън гони грипа надалеч!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB